Aug 10, 2013

Persib Bandung Klub Sépak Bal Pangalusna Di Dunya

Sunda 

Ku: Atep Afia Hidayat - Awalna warta ieu beunang ti running text hiji stasiun télévisi swasta nasional, anu nyebutkeun yén vérsi The Top Ten Persib Bandung mangrupa klub sépak bal pangalusna di dunya. Rada unik ogé maca warta kasebut, saterusna ngaran lokana disusud, mangka ketemulah http://www.thetoptens.com/best-football-soccer-club/ .

Tétéla bener, didinya tercantum Persib Bandung (Indonésia) aya di peringkat kahiji minangka klub pangalusna di dunya, saterusna disusul peringkat kadua sarta saterusna, Barcelona (Spanyol), Manchester Unites (Inggris), Real Madrid (Spanyol), Chelsea (Inggris), nepi ka peringkat kasaratus, Cruz Azul (Meksiko).

Sedengkeun penentuan peringkat ngarujuk dina hasil voting, sabot tulisan ieu diturunkeun Persib Bandung geus ngahontal 13 persén sora, samentara Barcelona 11 persén, sarta Manchester United (10 persén). Suksés Persib Bandung ngéléhkeun klub-klub buta dunya tangtu waé pohara mengejutkan loba pihak. Komo, loba partisipan (voter) anu kakara kahiji nyaho ngaran Persib, komo ngaran Bandung sekalipun.
Pencapaian Persib Bandung henteu leupas ti pangrojong rongkah ti para nu ngarojong (bobotoh) anu aya di taneuh Pasundan, Indonésia sarta manca nagara. Teu heran lamun mecenghul koméntar yén Persib lain ngan saukur sepkabola wungkul, melainkan geus jadi bagian hirup masarakat Jawa Kulon hususna Bandung. Ti aki nini, kolot nepi ka barudak sok ngarojong Persib kalawan sapinuh haté.

Sedengkeun pikeun peringkat pamaén sépak bal pangalusna dunya 2012 – 2013, hasilna sakumaha anu diprediksi loba pihak, nyaéta peringkat kahiji Lionel Messi (23 persén sora), Christiano Ronaldo (23 persén), Neymar (6 persén), Wayne Rooney (5 persén) sarta Robin van Versie (5 persén). Salengkepna nepi ka peringkat 100 bisa ditempo di http://www.thetoptens.com/best-soccer-players-2012-2013/ .

Minangka catetan Persib Bandung didirikan dina warsih 1933, ngabogaan landian pangeran bulao sarta leuwih kaceluk minangka maung Bandung. Sawatara bulan ka hareup klub sépak bal ieu baris menempati stadion sépak bal pangalusna di Indonésia, nyaéta Stadion Galura Bandung lautan Seuneu di bagian wétan Dayeuh Bandung. Nepi ka tulisan ieu diturunkeun, nyaéta dina usum kompetisi 2012 – 2013, Persib menempati peringkat kadua Liga Super Indonésia di handapeun Persipura Jaya Pura. Sedengkeun prestasi pangluhurnana minangka jawara liga Indonésia dihontal warsih 1995.

Leuwih gamblang ngeunaan Persib Bandung mangga buka loka resmi Persib, loka fans klub Persib, Facebook Persib, Twitter Persib, Wikipedia Persib sarta sajabana. (Atep Afia)

Artikel ini dialihbahasakan dari :
Dengan menggunakan mesin penterjemah :


30 comments:

  1. wilujeung wengi kang,,
    sempet henteu nyangka PERSIB jadi club sepak ball pangalusna,tapi yen eta berita teh bener ayana.
    tapi ningali tina prestasi ayeuna PERSIB tacan ningalikeun prestasi nu signifikan,peringkat oge ayeuna kageser ku arema kusabab eleh ku lawan hade nyaeta PERSIPURA, tina management emang hade tapi manager menurut simkuring terlalu ikut campur,pelatih jiga nu teu leluasa. pamaen oge lebih milih pemain instan,di coba atuh pamaen lokal da teu eleh skill mah,masalahna tina jam terbang we ke oge tambah hade maen ball na.
    saur abdi mah mending urang ATM ti SSB lamasia,hasilna sok tingali ,nyaeta sumbangsih ka club sareng nagara hampir sadaya pamaen Spanyol lulusan lamasia,peringkat ka 1 di Dunia.

    ReplyDelete
  2. ass kang atep..
    punten sateu acanna simkuring cuman bade nyaur keun pandapat abdi ngeunaan wacana diluhur,,
    simkuring rada kirang satuju tah kang..
    ngeunaan Persib Bandung peringkat nomer 1? Ieu bener-bener konyol kang,, soalna FC Barcelona ulin sépak bal kalawan alus pisan, spektakuler sarta efektif cara maenna. Maranéhanana pasti anu pangalusna ayeuna kalawan dibuktikeun geus meunang tilu Liga Champions dina genep warsih pamungkas,,
    hatur nuhun sateuacanna kang..ieu mangrupi opini ti simkuring,,
    wassalamu'alaikum,,

    ReplyDelete
  3. Ass,,,
    punteun nu kasuhaun pun guru,,
    abdi satuju pisan PERSIB dinobatkeun klub sepakbola pangalusna,,sanajan kur liwat voting. Iyeu ngabuktikeun bahwa PERSIB sanes urang sunda hungkul nu terangeun, wargi internasional oge tos kenal. Pokona PERSIB hade pisan euy. Hatur nuhun,,
    wassalamm...

    ReplyDelete
  4. Persib hade euy..
    tapi mugi-mugi lain dina saukur supporter pang lobana hunggkul..
    tapi prestasi Persib dina sagala kompetisi

    ReplyDelete
  5. sim kuring satuju dinobatkeuna persib janten klub sepakbola pangalusna sadunya, salian ti eta oge sim kuring satuju pisan yen persib teh sanes saukur klub sepokbola tapi tos janten bagian hidup saya wargi nu aya di tatar sunda, jaba aya slogan nu nyebatkeun kieu "persib atau mati" saking ku fanatikna kana persib

    ReplyDelete
  6. @D15-Vindi @Tugas A05
    Semoga club sepak bola di Indonesia bisa bersatu kokoh untuk Indonesia, tidak ada lagi sekelompok orang yg fanatic dengan club sepakbola apapun itu dengan perilaku yg tidak baik( tawuran atau menjelek2an antar club sepak bola, intinya kita harus bersatu memberikan yg terbaik supaya Indonesia punya pemain2 dan pendukung atau supporter yang baik dan yg berkualitas

    ReplyDelete
  7. greatassignmenthelp:
    Informative post! You have described all required information for Assignment Help. Due to many reasons, students are not able to write their homework. This information will help all those students to complete their assignment before the due date and will score good marks on their task.
    Assignment Help Online
    Online Assignment Help
    Assignment Help Online Services
    Assignment Helper
    Assignment Assistance
    Assignment Help Experts
    Online Assignment Help Services
    Assignment Writing Help

    ReplyDelete
  8. Get dissertation writing help services from StudentsAssignmentHelp.com in Canada. We have expert dissertation writers that have years of experience in dissertation writing. We have dissertation writing services Canada for the students of Canada.

    ReplyDelete
  9. Assignment Help services make a strong connection with professional writers and subject matter experts in Australia. Access the services of professional academic writers in just a few steps from the education platform of online assignment writing services even in Australia.
    My Assignment Help
    Assignment Help Online
    Online Assignment Help
    Assignment Help Australia

    ReplyDelete
  10. We have great skills and technical capability of clearing all doubts of Garmin GPS unit and make you trouble free for using the services of Garmin GPS unit. If you want to Update Garmin GPS unit and facing some problems with Garmin update, you can choose us as a reliable third-party Garmin support provider.

    ReplyDelete
  11. I don’t have the solid remedies to fix Touchpad not working HP error. So anyone can provide the permanent ways to solve this technical error as soon as possible.

    ReplyDelete
  12. MkvPoker Adalah Situs Judi Poker Terbaik Dengan Taruhan Uang Asli Yang Menjaminkan Kemenangan Yang Tinggi

    Wa : +855 9637 31855

    ReplyDelete
  13. Jendral poker adalah agen judi yang terpercaya di server PKV dengan persentase kemenangan yang tinggi.

    Whatsapp: +855 8731 8883

    ReplyDelete
  14. Hallo, teman-teman semua nya kami dari agen indowins ingin menawarkan berbagai jenis permainan dan bonus. whatshapp : +85587536868
    judi online

    ReplyDelete
  15. Are you struggling to configure bellsouth email settings to your Microsoft Outlook? Then, you are not alone. There are loads of other people facing exactly the same issue on their android, iPhone, and iPad devices.

    ReplyDelete
  16. Are you struggling to configure bellsouth email settings to your Microsoft Outlook? Then, you are not alone. There are loads of other people facing exactly the same issue on their android, iPhone, and iPad devices.

    ReplyDelete
  17. If your Hp printer not responding to print command and an error shows up due to several reasons. If you want to fix the issue, then disable the firewall temporarily or update hp printer drivers. If the problem still persits you can contact our customer service support.

    ReplyDelete
  18. If your Hp printer not responding to print command and an error shows up due to several reasons. If you want to fix the issue, then disable the firewall temporarily or update hp printer drivers. If the problem still persits you can contact our customer service support.

    ReplyDelete
  19. Hey, Awesome Post. We Provide SEO link Building Services. If anyone want any kind of link building services then hired us. Press Release Services. Thank You so much For Sharing it.

    ReplyDelete
  20. What an informative article. Tell you what I have bookmarked your website for regular checkup. Thank you for taking time to share such a great content. Are you puzzling about who to contact for Nursing Writing Services? Could it be that you are working on a tight budget yet need high-quality nursing-related assignments? Is it the efficiency that you are looking for? Well, with the popularity that the nursing course has gained over the years, there are a lot of gaps to fill in the health sector. Read more on Nursing Writing Services.

    ReplyDelete
  21. What an informative article. Tell you what I have bookmarked your website for regular checkup. Thank you for taking time to share such a great content. Are you puzzling about who to contact for Nursing Writing Services? Could it be that you are working on a tight budget yet need high-quality nursing-related assignments? Is it the efficiency that you are looking for? Well, with the popularity that the nursing course has gained over the years, there are a lot of gaps to fill in the health sector. Read more on Nursing Writing Services.

    ReplyDelete
  22. This is the greatest articles I have come across on internet. Most nurses work and study at the same time which makes them lack time to work on their nursing papers. Nursing also covers a wide range of topics that need thorough research especially when students have nursing papers to work not. Do not fret when Do my Nursing Paper . is here. Our team of writers is skilled and knowledgeable in all nursing areas.

    ReplyDelete
  23. This is the greatest articles I have come across on internet. Most nurses work and study at the same time which makes them lack time to work on their nursing papers. Nursing also covers a wide range of topics that need thorough research especially when students have nursing papers to work not. Do not fret when Write My nursing Paper for me . is here. Our team of writers is skilled and knowledgeable in all nursing areas.

    ReplyDelete
  24. My Assignment Help offers customized and unique assignment help through actual professionals. Our team of PhD. certified experts strive to meet the requirements of assignment help of students’ expectations along with University guidelines to ensure high scoring assignments every time.

    ReplyDelete
  25. The art of writing is like a talent to you. Nursing students are normally required to write several academic papers before they can graduate. Those students have great writing skills, access to material resources and sufficient time normally find writing such papers to be quite interesting. On the other hand, those nursing students who consider academic writing to be boring or who do not have enough time to dedicate towards their work usually have such a difficult time. Learn more from Nursing Writing Services .

    ReplyDelete
  26. I think this is an informative post and knowledgeable. I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article
    home tuition in patna

    ReplyDelete
  27. Kampusbet selalu berusaha mengikuti perkembangan zaman agar dapat memberikan pelayanan terbaik.
    Sehingga semua player yang daftar situs kampusbet online dapat bermain dengan aman dan nyaman.
    Serta melakukan proses deposit withdraw dengan cepat, dana sudah terkirim ke rekening tidak sampai 5 menit

    KampusBET

    ReplyDelete
  28. Thinkwise Technologies is one of the most trusted web development agency. Having its presence in India and Australia since 2009.
    Best WordPress development company in Australia


    ReplyDelete
  29. The blog written is extremely impressive, with a great topic. However, a bit more research could have strengthened it even further. You can explore the services as offered by livewebtutors.com, a premium academic writing services platform offering the best of Mla Referencing Generator teamed with knowledge and experience.

    ReplyDelete
  30. Thanks for sharing post.

    Hello! I am Sofi Hayat, a certified professional writer with 10 years technical experience. Many users have complaint that they are facing glitches while sign-in to Bellsouth email account or send/receive mails. In order to fix the problem effortlessly, it is needed to configure Bellsouth Email Settings appropriately and ensure about the credentials that you entered correctly. When you read my post, you will get effectual ideas for Bellsouth email and can eradicate the problematic error in a second with an ease. I have written in a simple and easy to understand content. Once you read the post from top-to-toe carefully, you can solve your Bellsouth emailing problem.

    ReplyDelete