.

Aug 10, 2013

Persib Bandung Klub Sépak Bal Pangalusna Di Dunya

Sunda 

Ku: Atep Afia Hidayat - Awalna warta ieu beunang ti running text hiji stasiun télévisi swasta nasional, anu nyebutkeun yén vérsi The Top Ten Persib Bandung mangrupa klub sépak bal pangalusna di dunya. Rada unik ogé maca warta kasebut, saterusna ngaran lokana disusud, mangka ketemulah http://www.thetoptens.com/best-football-soccer-club/ .

Tétéla bener, didinya tercantum Persib Bandung (Indonésia) aya di peringkat kahiji minangka klub pangalusna di dunya, saterusna disusul peringkat kadua sarta saterusna, Barcelona (Spanyol), Manchester Unites (Inggris), Real Madrid (Spanyol), Chelsea (Inggris), nepi ka peringkat kasaratus, Cruz Azul (Meksiko).

Sedengkeun penentuan peringkat ngarujuk dina hasil voting, sabot tulisan ieu diturunkeun Persib Bandung geus ngahontal 13 persén sora, samentara Barcelona 11 persén, sarta Manchester United (10 persén). Suksés Persib Bandung ngéléhkeun klub-klub buta dunya tangtu waé pohara mengejutkan loba pihak. Komo, loba partisipan (voter) anu kakara kahiji nyaho ngaran Persib, komo ngaran Bandung sekalipun.
Pencapaian Persib Bandung henteu leupas ti pangrojong rongkah ti para nu ngarojong (bobotoh) anu aya di taneuh Pasundan, Indonésia sarta manca nagara. Teu heran lamun mecenghul koméntar yén Persib lain ngan saukur sepkabola wungkul, melainkan geus jadi bagian hirup masarakat Jawa Kulon hususna Bandung. Ti aki nini, kolot nepi ka barudak sok ngarojong Persib kalawan sapinuh haté.

Sedengkeun pikeun peringkat pamaén sépak bal pangalusna dunya 2012 – 2013, hasilna sakumaha anu diprediksi loba pihak, nyaéta peringkat kahiji Lionel Messi (23 persén sora), Christiano Ronaldo (23 persén), Neymar (6 persén), Wayne Rooney (5 persén) sarta Robin van Versie (5 persén). Salengkepna nepi ka peringkat 100 bisa ditempo di http://www.thetoptens.com/best-soccer-players-2012-2013/ .

Minangka catetan Persib Bandung didirikan dina warsih 1933, ngabogaan landian pangeran bulao sarta leuwih kaceluk minangka maung Bandung. Sawatara bulan ka hareup klub sépak bal ieu baris menempati stadion sépak bal pangalusna di Indonésia, nyaéta Stadion Galura Bandung lautan Seuneu di bagian wétan Dayeuh Bandung. Nepi ka tulisan ieu diturunkeun, nyaéta dina usum kompetisi 2012 – 2013, Persib menempati peringkat kadua Liga Super Indonésia di handapeun Persipura Jaya Pura. Sedengkeun prestasi pangluhurnana minangka jawara liga Indonésia dihontal warsih 1995.

Leuwih gamblang ngeunaan Persib Bandung mangga buka loka resmi Persib, loka fans klub Persib, Facebook Persib, Twitter Persib, Wikipedia Persib sarta sajabana. (Atep Afia)

Artikel ini dialihbahasakan dari :
Dengan menggunakan mesin penterjemah :


5 comments:

  1. wilujeung wengi kang,,
    sempet henteu nyangka PERSIB jadi club sepak ball pangalusna,tapi yen eta berita teh bener ayana.
    tapi ningali tina prestasi ayeuna PERSIB tacan ningalikeun prestasi nu signifikan,peringkat oge ayeuna kageser ku arema kusabab eleh ku lawan hade nyaeta PERSIPURA, tina management emang hade tapi manager menurut simkuring terlalu ikut campur,pelatih jiga nu teu leluasa. pamaen oge lebih milih pemain instan,di coba atuh pamaen lokal da teu eleh skill mah,masalahna tina jam terbang we ke oge tambah hade maen ball na.
    saur abdi mah mending urang ATM ti SSB lamasia,hasilna sok tingali ,nyaeta sumbangsih ka club sareng nagara hampir sadaya pamaen Spanyol lulusan lamasia,peringkat ka 1 di Dunia.

    ReplyDelete
  2. ass kang atep..
    punten sateu acanna simkuring cuman bade nyaur keun pandapat abdi ngeunaan wacana diluhur,,
    simkuring rada kirang satuju tah kang..
    ngeunaan Persib Bandung peringkat nomer 1? Ieu bener-bener konyol kang,, soalna FC Barcelona ulin sépak bal kalawan alus pisan, spektakuler sarta efektif cara maenna. Maranéhanana pasti anu pangalusna ayeuna kalawan dibuktikeun geus meunang tilu Liga Champions dina genep warsih pamungkas,,
    hatur nuhun sateuacanna kang..ieu mangrupi opini ti simkuring,,
    wassalamu'alaikum,,

    ReplyDelete
  3. Ass,,,
    punteun nu kasuhaun pun guru,,
    abdi satuju pisan PERSIB dinobatkeun klub sepakbola pangalusna,,sanajan kur liwat voting. Iyeu ngabuktikeun bahwa PERSIB sanes urang sunda hungkul nu terangeun, wargi internasional oge tos kenal. Pokona PERSIB hade pisan euy. Hatur nuhun,,
    wassalamm...

    ReplyDelete
  4. Persib hade euy..
    tapi mugi-mugi lain dina saukur supporter pang lobana hunggkul..
    tapi prestasi Persib dina sagala kompetisi

    ReplyDelete
  5. sim kuring satuju dinobatkeuna persib janten klub sepakbola pangalusna sadunya, salian ti eta oge sim kuring satuju pisan yen persib teh sanes saukur klub sepokbola tapi tos janten bagian hidup saya wargi nu aya di tatar sunda, jaba aya slogan nu nyebatkeun kieu "persib atau mati" saking ku fanatikna kana persib

    ReplyDelete