.

Aug 10, 2013

Kampus Pangkasohorna Di Dunya

Sunda

Ku: Atep Afia Hidayat - Harvard University mangrupa kampus pang ngetop di dunya, hal éta ngarujuk dina hasil pemeringkatan sawatara lembaga pemeringkat paguron luhur édisi mimiti 2013 kawas Webometrics (peringkat hiji), 4ICU (peringkat tilu), QS World University (peringkat tilu), sarta sajabana. Harvard University didirikan warsih 1636 (bandingkan jeung Univeistas Gadjah Mada anu kakara nangtung warsih 1949 sarta ITB anu kakara diresmikeun warsih 1959).

Ayeuna Harvard University ngabogaan 21 rébu mahasiswa, kalawan tanaga akademis ngahontal 2.100 jelema. Sedengkeun jumlah alumni geus ngahontal 323 rébu urang, aya di Amérika Sarikat kira-kira 271 rébu urang, sarta kira-kira 52 rébu urang sumebar di 201 nagara, kaasup di Indonésia. Loka alumni Harvard University klik di dieu. Sedengkeun Harvard Club of Indonésia klik di dieu. Sawatara inohong Indonésia anu mangrupa alumni Harvard University antara séjén Arief Budiman, Ihromi, Endang Rahayu Sedyaningsih,Sjahrir, Nono Makarim sarta Agus Yudhoyono.

Kuliah di Harvard University memang jadi idaman jelema di sagala rupa penjuru dunya. Harvard University anu ngan ngabogaan hiji kecap dina motto-nya nyaéta “Veritas” (basa Latin anu hartina kebenaran), nangtung di luhur lahan salega 5.076 acre atawa kira-kira 2.054 hektar, ngabogaan perpustakaan kalawan koleksi 17 juta référénsi kalawan rupa-rupa jenis.

Saterusna, sabaraha waragad kuliah rata-rata pér warsih? Dina warsih akademik 2012 – 2013, waragad kuliah di Harvard ngahontal rata-rata 36.305 dollar AS, sedengkeun lamun digabung kalawan sakumna waragad hirup ngahontal 52.652 dollar AS. Tétéla kira-kira 60 persén mahasiswa narima beasiswa sarta hibah, ku kituna cukup nyadiakeun 11.500 dollar AS waé atawa kira-kira 112,5 juta rupiah (lamun hiji dollar AS sarimbag kalawan 9.780 rupiah). Besaran beasiswa sarta hibah pér mahasiswa rata-rata kira-kira 40 rébu dollar AS pér warsih. Anggaran sarta balanja dina warsih 2010 ngahontal kira-kira 3,7 milyar dollar AS.

Harvard University memang pohara bergengsi, alumninya geus loba anu berprestasi di sagala rupa widang, mimiti ti peraih Nobel; Pulitzer Prize; Royalty; kepakaran dina sain, téknologi, kedokteran, matematika sarta komputer; pebisnis kelas dunya; sirah nagara; menteri; jaksa atawa hakim agung; sénator; gubernur; petinggi militer; pamingpin rédaksi; sarta sajabana. Daptar pepek tempo di dieu.

Saterusna lamun kuliah di Harvard University daék nyokot fakultas atawa jurusan naon? Sadia rupa-rupa pilihan, mimiti ti Harvard Business School (ngawengku MBA program, Doctoral Program, Executive Education, sarta Financial Aid); Harvard Graduade School of Arts and Sciences; Harvard Graduate School of Design; Harvard Graduate School of Education; Harvard Law School; Harvard Medical School; Harvard School of Engineering and Applied Sciences; sarta sajabana.

Jenjang atikan anu aya di Harvard School of Engineering and Applied Sciences, mimiti ti Applied Mathematics (Ph.D.); Applied Physics (Ph.D.); Computational Science and Engineering (S.M.); Computer Science (S.M., M.E., Ph.D.); Engineering Sciences diwangun ti Bioengineering (Ph.D.), Electrical Engineering (S.M., M.E., Ph.D.), Environmental Science and Engineering (S.M., M.E., Ph.D), Mechanical Engineering (including a Materials Science track); sarta Secondary Field in Computational Science and Engineering (as part of the Ph.D.).

Enya, pohara rupa-rupa, daptar pepek di dieu. Informasi pepek dapatkan di kampus Harvard University, kalawan alamat: Massachusetts Hall Cambridge, MA 02138, Tel: 617.495.1000. Daék tempo petanya tempo di dieu. Saksian sagala hiji hal ngeunaan Harvard University di Youtube tempo di dieu. (Atep Afia)


Artikel ini dialihbahasakan dari :

http://kangatepafia.blogspot.com/2013/05/kampus-top-dunia-harvard-university.html

Dengan menggunakan mesin penterjemah :

http://sunda.googletranslate.in/teks.php

1 comment:

  1. @D15-Vindi @Tugas A05
    Bagus ya supaya pengunjung blog ini bisa belajar juga kentalnya bahasa sunda, dan siapa tau ada pengunjung dari mancanegara yg mentranslate kan dan dia tahu bahwa banyak berbagai bahasa di Indonesia.

    ReplyDelete