.

Aug 10, 2013

Aturan Sapuluh Rébu Jam

Sunda

Ku: Atep Afia Hidayat - Kahirupan umat manusa sacara global terus ngalaman dinamisasi. Lumangsung perbaikan dina sagala rupa aspék kahirupan, alus ngait sosial, ékonomi, budaya, téknologi, pangan, kaséhatan, sarta sajabana. Umat manusa mayeng berinovasi, néangan cara-cara panganyarna pikeun ngajalanan kahirupan anu leuwih sejahtera. Kamajuan téknologi pesawat matak bisa urang bisa indit-inditan ka tempat manapun anu aya di Planét Bumi ieu, ngan dina hitungan jam atawa puluhan jam.

Dayeuh-dayeuh di dunya geus terintegrasi dina sistem transportasi hawa anu gancang sarta kalawan waragad kahontal. Téknologi transportasi terus ngembang, boh transportasi dina dayeuh, antar dayeuh dina hiji nagara, boh lintas dayeuh antar nagara. Karéta seuneu lajunya beuki gancang waé, kitu ogé kapal kalawan sagala rupa ukuran, ngaliwat sagara sarta samudera, beuki ngagampangkeun manusa pikeun silih nyambung. Téknologi otomotif ogé matak bisa kapanggihna hiji mobil anu gancang, merenah sarta artistik.

Widang téknologi informasi kamajuanana kitu mencengangkan, pikeun saukur berkomunikasi kalawan saha ogé sarta di manapun kiwari beuki gampang waé. Rupa-rupa loka jejaring sosial menyatukan manusa di Planét Bumi ieu. Begitupula rupa-rupa fasilitas kawas YM, BBM, sarta sajabana, nyieun interaksi sarta komunikasi jadi gampang sarta murah.

Téknologi kedokteran ogé ngalaman perkembangan anu fantastis. Rupa-rupa virus kalawan éfék mematikan kiwari bisa dicegah sacara mimiti. Kitu ogé transplantasi organ awak, kiwari beuki mindeng dipigawé. Rupa-rupa produk farmasi dihasilkeun saban waktu, pikeun pencegahan sarta pengobatan rupa-rupa jenis panyakit. Perkembangan Épték merambah kabéh sagi kahirupan.

Di widang musik contona, média penyimpan beuki canggih, dimimitian ti penemuan piringan hideung anu ukuranana badag, dimodifikasi jadi pita kaset, saterusna compact disk, mecenghul deui MP3, sarta henteu ngandeg nepi ka didinya, masih baris aya kelanjutan téknologi saterusna.

Manusa terus berinovasi, penemuan-penemuan téknologi anyar, condong mawa pencerahan dina widang séjénna. Perkembangan téknologi informasi, ngajadikeun sektor ékonomi beuki bergairah, sektor atikan beuki terpacu, sektor sosial beuki dinamis. Téknologi lir dua sisi panon duit, hiji sisi nuju kebaikan sarta karaharjaan, hiji sisi nuju keburukan sarta kehancuran.

Perkembangan téknologi nuklir contona, bisa memacu perbaikan widang kedokteran, pangan atawa energi pikeun kebaikan sarta karaharjaan hirup manusa. Sabalikna bisa ogé dimangpaatkeun widang militer pikeun silih ngancem kelangsungan hirup sasama umat manusa. Inovasi jalan terus, penemuan sok lumangsung, téknologi beuki pesat kemajuaanya. Hal éta kudu dituturkeun dangong arif sarta bijak para pamakéna.

Nyaéta Malcolm Gladwell, dina bukuna “Outliers: The Story of Success“, anu dipedar Little, Brown and Company, warsih 2008, nuliskeun sarta menghimpun data kedisiplinan inovator kelas dunya, mimiti ti pamaén hoki es Kanada nepi ka fenomena Bill Gates, manéhna manggihan “Aturan 10 Rébu jam”. Nurutkeun Gladwell, para inovator merlukeun wayah kira-kira 10 rébu jam efektif atawa kira-kira 10 warsih pikeun nepi ka dina penemuannya anu canggih sarta fenomenal.

Enya, urang bisa jadi penemu anu hébat, di widang naon ogé dina kahirupan ieu, asalkan fokus salila 10 rébu jam. Kitu lila sarta meureun melalahkan memang, tapi lamun dijalanan minangka hoby, kalawan sumanget full , mangka henteu teuing, sumawona lamun penclut pencapaian geus anjog. Urang kudu menggeluti aspék atawa widang anu urang sukai salila 10 rébu jam, kakara menuai hasilna sacara mengesankan.

Sawatara conto di nagari sorangan contona, Dahlan Iskan memeiliki ampir 100 serat kabar, sumebar di sagala rupa dayeuh, ogé alatan fokus salila 10 rébu jam atawa leuwih. Kitu ogé Purdi E. Chandra memeiliki leuwih ti 500 outlet bimbingan diajar kahot, alatan kakuatan fokus. Sarta loba conto séjén, alus diwidang pulitik, ékonomi, atikan, bisnis, lingkungan, hiburan, sarta sajabana. Yuk urang fokus 10 rébu jam!!! (Atep Afia)


Artikel ini dialihbahasakan dari :

http://kangatepafia.blogspot.com/2013/04/aturan-sepuluh-ribu-jam.html

Dengan menggunakan mesin penterjemah :

http://sunda.googletranslate.in/teks.php

1 comment:

  1. saya baru membaca artikel mengenai 10000 jam seperti ini. sangat menarik membuat saya menjadi semakin termotivasi dan semangat dalam fokus menjalankan apa yang saya ingin capai.
    tugas TA05 @a19-aris

    ReplyDelete