.

Aug 10, 2013

Panghalang Kasuksesan

Sunda

Ku: Atep Afia Hidayat – Suksés nyaéta pencapaian, saméméhna perlu aya runtuyan usaha anu dilarapkeun kalawan sakitu loba energi sarta modal anu dikaluarkeun. Tapi naon daya rupa-rupa usaha éta mindeng nyanghareupan penghalang sarta atawa perintang. Saterusna, naon bédana penghalang sarta perintang?

Penghalang ka usaha pencapaian suksés ibaratnya urang keur leumpang, ujug-ujug kudu nyanghareupan tembok. Sedengkeun tembok kasebut ketebalannya bisa rupa-rupa, miasalnya aya anu ngan 1 mm, 1 cm, 1 m atawa 1 km. Lamun penghalangnya Ngan 1 mm tangtu kalawan gampang bisa ditembus. Tacan tangtu, kumaha lamun penghalang anu 1 mm éta dijieun ti waja? Lamun penghalangnya dijieun ti kertas kalawan gampang bisa dirobek. Aya ogé penghalang kasebut mangrupa tembok sakandel 1 km. Kumaha usaha tambahan pikeun ngaliwatan penghalang kasebut?

Sedengkeun perintang ngan mangrupa sabatang kai atawa sapotong beusi anu manjang ku kituna ngahésékeun urang pikeun ngaliwatan manéhna. Lamun urang ngagunakeun mobil atawa motor tangtu waé baris jadi kasulitan, tapi lamun leumpang suku ancik naékan manéhna atawa merunduk sangkan bisa ngaliwatan manéhna.
Éta pisan ilustrasi ngeunaan penghalang sarta perintang. Saban kahayang pikeun hiji keberhasilan tangtu aya waé penghalang sarta perintangnya, bisa bersumber ti internal atawa eksternal diri urang. Aya penghalang sarta perintang anu obyektif aya ogé anu subyektif.

Aya sawatara hal anu kudu disiapkeun pikeun mengenyahkan penghalang sarta atawa perintang. Hal anu kahiji nyaéta niat, kahayang atawa motivasi anu kuat sarta bersungguh-sungguh. Faktanya niat éta bisa diperkuat, lir seuneu leutik anu nyalanya bisa digedéan luyu kahayang. Lamun urang hayang ngahontal penclut Gunung Semeru contona, enya visualisasikan seolah-olah urang geus aya di luhurna, sabot keletihan berbaur kalawan rarasaan takjub alatan bentang alam anu kitu lega sarta éndah.

Sabot urang aya kahayang naék haji anu terus menerus perkuat niatna, visualisasikan kalawan dibiruyungan do’a anu tulus sarta khusyu. Naon ogé kahayang urang bisa terkabul asal Alloh SWT mikeun idinna. Ku kituna sanggeus niat hal saterusna ialah getol berdo’a.

Léngkah pangpentingna tangtu waé geura-giru narékahan, bertindak atawa berikhktiar, henteu saukur boga niat sarta berdo’a. Naon ogé penghalang sarta perintangnya mangka kalawan gampang baris bisa diliwatan. Penghalang sarta perintangan saukur mangrupa ujian atawa cobaan, ulah terlarut sarta terpedaya ku kituna poho kahayang anu sabenerna. (Atep Afia)

Artikel ini dialihbahasakan dari :

http://kangatepafia.blogspot.com/2013/08/penghalang-dan-perintang-kesuksesan.html

Dengan menggunakan mesin penterjemah :

http://sunda.googletranslate.in/teks.php

No comments:

Post a Comment