Aug 10, 2013

Persib Bandung Klub Sépak Bal Pangalusna Di Dunya

Sunda 

Ku: Atep Afia Hidayat - Awalna warta ieu beunang ti running text hiji stasiun télévisi swasta nasional, anu nyebutkeun yén vérsi The Top Ten Persib Bandung mangrupa klub sépak bal pangalusna di dunya. Rada unik ogé maca warta kasebut, saterusna ngaran lokana disusud, mangka ketemulah http://www.thetoptens.com/best-football-soccer-club/ .

Tétéla bener, didinya tercantum Persib Bandung (Indonésia) aya di peringkat kahiji minangka klub pangalusna di dunya, saterusna disusul peringkat kadua sarta saterusna, Barcelona (Spanyol), Manchester Unites (Inggris), Real Madrid (Spanyol), Chelsea (Inggris), nepi ka peringkat kasaratus, Cruz Azul (Meksiko).

Sedengkeun penentuan peringkat ngarujuk dina hasil voting, sabot tulisan ieu diturunkeun Persib Bandung geus ngahontal 13 persén sora, samentara Barcelona 11 persén, sarta Manchester United (10 persén). Suksés Persib Bandung ngéléhkeun klub-klub buta dunya tangtu waé pohara mengejutkan loba pihak. Komo, loba partisipan (voter) anu kakara kahiji nyaho ngaran Persib, komo ngaran Bandung sekalipun.
Pencapaian Persib Bandung henteu leupas ti pangrojong rongkah ti para nu ngarojong (bobotoh) anu aya di taneuh Pasundan, Indonésia sarta manca nagara. Teu heran lamun mecenghul koméntar yén Persib lain ngan saukur sepkabola wungkul, melainkan geus jadi bagian hirup masarakat Jawa Kulon hususna Bandung. Ti aki nini, kolot nepi ka barudak sok ngarojong Persib kalawan sapinuh haté.

Sedengkeun pikeun peringkat pamaén sépak bal pangalusna dunya 2012 – 2013, hasilna sakumaha anu diprediksi loba pihak, nyaéta peringkat kahiji Lionel Messi (23 persén sora), Christiano Ronaldo (23 persén), Neymar (6 persén), Wayne Rooney (5 persén) sarta Robin van Versie (5 persén). Salengkepna nepi ka peringkat 100 bisa ditempo di http://www.thetoptens.com/best-soccer-players-2012-2013/ .

Minangka catetan Persib Bandung didirikan dina warsih 1933, ngabogaan landian pangeran bulao sarta leuwih kaceluk minangka maung Bandung. Sawatara bulan ka hareup klub sépak bal ieu baris menempati stadion sépak bal pangalusna di Indonésia, nyaéta Stadion Galura Bandung lautan Seuneu di bagian wétan Dayeuh Bandung. Nepi ka tulisan ieu diturunkeun, nyaéta dina usum kompetisi 2012 – 2013, Persib menempati peringkat kadua Liga Super Indonésia di handapeun Persipura Jaya Pura. Sedengkeun prestasi pangluhurnana minangka jawara liga Indonésia dihontal warsih 1995.

Leuwih gamblang ngeunaan Persib Bandung mangga buka loka resmi Persib, loka fans klub Persib, Facebook Persib, Twitter Persib, Wikipedia Persib sarta sajabana. (Atep Afia)

Artikel ini dialihbahasakan dari :
Dengan menggunakan mesin penterjemah :


14 comments:

  1. wilujeung wengi kang,,
    sempet henteu nyangka PERSIB jadi club sepak ball pangalusna,tapi yen eta berita teh bener ayana.
    tapi ningali tina prestasi ayeuna PERSIB tacan ningalikeun prestasi nu signifikan,peringkat oge ayeuna kageser ku arema kusabab eleh ku lawan hade nyaeta PERSIPURA, tina management emang hade tapi manager menurut simkuring terlalu ikut campur,pelatih jiga nu teu leluasa. pamaen oge lebih milih pemain instan,di coba atuh pamaen lokal da teu eleh skill mah,masalahna tina jam terbang we ke oge tambah hade maen ball na.
    saur abdi mah mending urang ATM ti SSB lamasia,hasilna sok tingali ,nyaeta sumbangsih ka club sareng nagara hampir sadaya pamaen Spanyol lulusan lamasia,peringkat ka 1 di Dunia.

    ReplyDelete
  2. ass kang atep..
    punten sateu acanna simkuring cuman bade nyaur keun pandapat abdi ngeunaan wacana diluhur,,
    simkuring rada kirang satuju tah kang..
    ngeunaan Persib Bandung peringkat nomer 1? Ieu bener-bener konyol kang,, soalna FC Barcelona ulin sépak bal kalawan alus pisan, spektakuler sarta efektif cara maenna. Maranéhanana pasti anu pangalusna ayeuna kalawan dibuktikeun geus meunang tilu Liga Champions dina genep warsih pamungkas,,
    hatur nuhun sateuacanna kang..ieu mangrupi opini ti simkuring,,
    wassalamu'alaikum,,

    ReplyDelete
  3. Ass,,,
    punteun nu kasuhaun pun guru,,
    abdi satuju pisan PERSIB dinobatkeun klub sepakbola pangalusna,,sanajan kur liwat voting. Iyeu ngabuktikeun bahwa PERSIB sanes urang sunda hungkul nu terangeun, wargi internasional oge tos kenal. Pokona PERSIB hade pisan euy. Hatur nuhun,,
    wassalamm...

    ReplyDelete
  4. Persib hade euy..
    tapi mugi-mugi lain dina saukur supporter pang lobana hunggkul..
    tapi prestasi Persib dina sagala kompetisi

    ReplyDelete
  5. sim kuring satuju dinobatkeuna persib janten klub sepakbola pangalusna sadunya, salian ti eta oge sim kuring satuju pisan yen persib teh sanes saukur klub sepokbola tapi tos janten bagian hidup saya wargi nu aya di tatar sunda, jaba aya slogan nu nyebatkeun kieu "persib atau mati" saking ku fanatikna kana persib

    ReplyDelete
  6. @D15-Vindi @Tugas A05
    Semoga club sepak bola di Indonesia bisa bersatu kokoh untuk Indonesia, tidak ada lagi sekelompok orang yg fanatic dengan club sepakbola apapun itu dengan perilaku yg tidak baik( tawuran atau menjelek2an antar club sepak bola, intinya kita harus bersatu memberikan yg terbaik supaya Indonesia punya pemain2 dan pendukung atau supporter yang baik dan yg berkualitas

    ReplyDelete
  7. greatassignmenthelp:
    Informative post! You have described all required information for Assignment Help. Due to many reasons, students are not able to write their homework. This information will help all those students to complete their assignment before the due date and will score good marks on their task.
    Assignment Help Online
    Online Assignment Help
    Assignment Help Online Services
    Assignment Helper
    Assignment Assistance
    Assignment Help Experts
    Online Assignment Help Services
    Assignment Writing Help

    ReplyDelete
  8. Get dissertation writing help services from StudentsAssignmentHelp.com in Canada. We have expert dissertation writers that have years of experience in dissertation writing. We have dissertation writing services Canada for the students of Canada.

    ReplyDelete
  9. Wow I’m grateful to have read your content thank you. PHP Homework Help Is a place where all PHP programming projects and write ups are done with professionalism and care. Kindly take your time to review our services and make an order for your next great project and content.

    ReplyDelete
  10. Thank you for this outstanding piece of information. Finishing a programming degree program in any U.S. college involves completing a ton of programming assignments. If you would like someone to Do my Programming homework make an order now.

    ReplyDelete
  11. Hi. allow me to express my gratitude to the writer of this blog. I must admit it was helpful and looking forward to more info similar to this. In case you are looking for product Ebook writers then eBook ghostwriters is a place to be. Get work done now.

    ReplyDelete

  12. What a nice blog! I have enjoyed reading through the article although I landed on this site while I was looking for Research paper Writing. I will be visiting this site occasionally to read more interesting and intriguing articles. I hope the writer will continually keep us updated with new information.


    ReplyDelete
  13. Best piece of info ever looking forward for more, if you have been complaining about how difficult it is to open a jar, can or bottle at your home and kitchen, in particular, you don’t have to complain anymore. We are offering you a solution today by reviewing the best jar openers you can buy from the market that you can use in your kitchen. Get one from Best Jar Opener for seniors

    ReplyDelete

  14. Thank you for this wonderful information looking forward for more. Certainly, the best quality videos aren’t those recorded with your android phone or iPhone, but those that are recorded with the real camcorder. You will find out that the better the quality your camcorder, the greater the quality of videos you’ll be recording. All from Best 4K Camera Under 1000

    ReplyDelete